SUOSI SUOMALAISTA!

IMG_0804

Voimme nyt ilolla todeta, että Tekstikuvan ”sarjakuvatallista” löytyy tällä hetkellä todella laaja valikoima laadukkaita kotimaisia sarjakuvia. Tässä edustamiamme suomalaisia sarjiksia ja niiden tekijöitä (aakkosjärjestyksessä):

*Arvostetulla Puupäähattu-palkinnolla palkittu Petri Hiltunen on tekijä, jonka uusin sarja on kiehtova seikkailutarina ”Aurelia”. Lisäksi Hiltuselta löytyy myös upea villin lännen sarja”Kalkkaro” sekä klassikko ”Väinämöisen paluu”.

* Uusia kotimaisia sarjoja edustaa Arto Nyyssösen ”Mamoud”, jonka taitava piirrosjälki kuin myös riemukkaan raikas satiirinen ote tarjoavat aivan uutta ilmettä sarjakuvasivuille!

Milla Paloniemen klassikko ”Kiroileva Siili” on sarja, joka on 10 vuoden ajan ihastuttanut sarjakuvanystäviä raikkaan rosoisella dialogillaan sekä vähäeleisellä, mutta kuitenkin monipuolisella piirrostyylillään.

*Heimo Suomalainen on jo vuosien ajan kuulunut sarjakuvien ja poliittisten piirrosten/satiirien tekijöiden eturiviin. Suomalaisen teoksia ovat ”Mika Mokanen” sekä ”Sopulistit”,  joka pureutuu joka viikko politiikan ja muiden ajankohtaisten uutisten ytimeen.